a

Întrebari Frecvente

ce este flair?

Flair-ul reprezinta un stil de lucru care a început acum 150 de ani. Legenda americana, barmanul Jerry "The Proffesor" Thomas, facea flair ori de câte ori prepara faimosul "Blue Blazer", turnând scotch flambat si apa din pahar în pahar în siruri lungi. Orice barman care lucreaza cu o sticla sau doua foloseste flair. Pe scurt, flair reprezinta miscari eficiente cu putin spectacol. Tehnic vorbind, flair înseamna aruncatul, învârtitul, prinderea sticlelor si a altor ustensile dintr-un bar în timp ce se prepara o bautura.

ce este working flair?

Flair-ul de lucru este stilul de flair pe care MBA îl încurajeaza ca stil de zi cu zi: miscari rapide, usoare si reale care pot fi facute fara a încetini serviciul. Cel mai mult flair-ul de lucru implica miscari cu pahare, cu o sticla, cu o sticla si un pahar de inox, cu decoruri, sau ocazional cu doua sticle sau mai multe. Flair-ul de lucru este facut întotdeauna în timp ce se prepara un cocktail. Învârtitul sticlelor nu reprezinta flair de lucru.

ce face de fapt MBA?

Organizeaza, sprijina si îmbunatateste concursurile de barmani. Creaza si mentine o comunitate a barmanilor. Învata arta bartendingului cu ajutorul cursurilor, seminariilor, sustinute la noi sau în orasul tau.

care este secretul Flair-ului?

Practica. Sa-ti placa. Sparge multe sticle. Solicita sprijinul MBA.

Sunt greu de învatat toate bauturile?

Nu. Multe bauturi au nume care se subînteleg de la sine - Gin Tonic, Vodka & Coke. Cu cât mai exotice bauturile cu atât mai distractiv este de învatat, mai ales când se experimenteaza retete. Oricât de bun este barmanul, sau câta experienta are, cineva îl v-a întreba odata despre o bautura pe care nu o stie. De obicei, clientul care are o bautura favorita îti spune cum se face.

Cum se fa trainingul la MBA?

Într-un mediu cât mai realist! Avem bancuri de lucru (statii), fiecare cu sticle, gheata, shakere si alte ustensile. O adevarata afacere - te pregatim într-un mediu real de bar. La sfârsitul trainingului esti gata sa lucrezi!

bla
x